Delft-Jingdezhen 400 jaar culturele uitwisseling

E-mailadres Afdrukken PDF

Royal Delft en Erfgoed Delft en Omstreken hebben de handen ineen geslagen om de artistiek-culturele uitwisseling tussen de keramieksteden Jingdezhen (China) en Delft een gezicht te geven. Vanaf 2006 is er in het kader van het programma 'Delft-Jingdezhen 400 jaar culturele uitwisseling' intensief contact tussen beide steden.

Inmiddels is er een Memorandum of Understanding om culturele, educatieve en economische uitwisseling te realiseren. Bovendien willen de musea in beide steden samenwerken op het gebied van onderzoek en collectie-uitwisseling. De uitwisseling met China levert niet alleen mooie kunstwerken op, maar ook kennis over techniek, innovatie en marketing.

jingdezhen


Het artist-in-residence project

Een van de pijlers van het programma is het artist-in-residence project. Dit project stelt Chinese en Nederlandse kunstenaars in de gelegenheid hun kennis, techniek en netwerken te vergroten binnen de andere cultuur. Adriaan van Rees, Jiansheng Li, Wan Li Ya, Zhang Ling Yun, Hugo Kaagman, Pepijn van den Nieuwendijk, Tineke van Gils, Pauline Wiertz, Chris Dagradi, Adrie Huisman en Wendy Steenks namen deel aan het uitsisselingsprogramma.

Laatst aangepast op maandag 04 november 2013 11:28  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies