Vermeer Kubuswandeling

E-mailadres Afdrukken PDF

Tijdens een prachtige wandeling door de stad van de 17e eeuwse schilder Johannes Vermeer maakt u kennis met de plekken waar hij heeft geleefd en gewerkt. In de Nieuwe Kerk is Vermeer gedoopt en in de Oude Kerk begraven. In Museum het Prinsenhof hangt werk van zijn tijdgenoten. In het Vermeer Centrum is zijn oeuvre te bewonderen.

U krijgt een kaart mee met daarop de Vermeer Kubuswandeling. Ga op zoek naar ‘Hét straatje’ en zijn ‘Gezicht op Delft’, zoals hij dat in de zeventiende eeuw zo beeldend op het doek zette. Het verhaal over zijn leven is telkens terug te lezen op de kubussen die op voor Vermeer belangrijke plaatsen in de stad te vinden zijn.

De Vermeer Kubuswandeling is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) aan de Hippolytusbuurt 4, waar de wandeling ook van start gaat. Het TIP is geopend op zondag en maandag van 10 tot 16 uur; dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

Daar is ook het Vermeer Combiticket te koop, waarmee u niet alleen toegang krijgt tot het Vermeer Centrum, maar ook tot Museum het Prinsenhof, de Oude Kerk aan de Heilige Geestkerkhof en de Nieuwe Kerk aan de Markt.

 

Meer informatie

vcd

Laatst aangepast op dinsdag 24 januari 2012 17:55  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies