Publicaties

E-mailadres Afdrukken PDF

banner_dar

banner_danErfgoed Delft geeft verschillende publicaties uit over geschiedenis, cultureel erfgoed en archeologie. Archeologie Delft bijvoorbeeld brengt twee reeksen uit, Delftse Archeologische Rapporten en Delftse Archeologische Notities, waarin de resultaten van archeologisch onderzoek staan beschreven.

 

banner_delf

Delf, Cultuurhistorisch magazine voor Delft is Erfgoed Delft's enige tijdschrift. Het verschijnt ieder kwartaal en bevat artikelen over nieuwe aanwinsten van Erfgoed Delft en Omstreken, verwachte tentoonstellingen in de drie gemeentemusea (Het Prinsenhof, Nusantara en Lambert van Meerten), nieuws over opgravingen door de Delftse archeologen, evenementen, lezingen en meer.

plateelbakkerijenSerie: Geschiedenis van de Delftse Plateelbakkerijen.
Een groot deel van onderstaande delen in de serie Geschiedens van de Delftse Plateelbakkerijen zijn in onze museumwinkel verkrijgbaar. Een aantal delen zijn te downloaden als pdf.

 

 

omslag-calveIn februari 2011 verscheen het boek Calvé: Met Elkaar - Voor Elkaar - Uit Elkaar van Aad Verhoeff. Oud-Calvé-medewerker Verhoeff schetst de geschiedenis van dit Delftse bedrijf schetst aan de hand van ooggetuigenverslagen - op basis van gesprekken met zijn ex-collega's.

 

museumgids_omslag_voorDe Museumgids Willem van Oranje en de Nederlandse Opstand biedt bezoekers van Museum Het Prinsenhof die graag hun geheugen willen opfrissen achtergrondinformatie bij de gelijknamige permanente tentoonstelling.

 

Laatst aangepast op dinsdag 24 juli 2012 14:37  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies