Activiteitenarchief 2011 - Brainstorm en symposium ICT en erfgoed, 3 november 2011

E-mailadres Afdrukken PDF

Op donderdag 3 november organiseren Erfgoed Delft en TU Delft het jaarlijkse symposium 'ICT en Erfgoed in Delft'. Dit jaar is de opzet iets anders dan de voorgaande jaren. De dag zal uit twee aparte delen bestaan. De ochtend is gereserveerd voor Delftse partners in de ICT en erfgoed, in het kader van het project 'Center of Competence ICT & Erfgoed, Delft'. Het middagprogramma is voor een breder publiek, zoals het geval was bij de voorgaande edities van het symposium.

Brainstormsessie Center of Competence ICT & Erfgoed, Delft

Het uitgangspunt van de brainstormsessie is om Delftse bedrijven, TU Delft en cultuurinstellingen te laten participeren in een Center of Competence met betrekking tot ICT en erfgoed. Tijdens de brainstorm zal geïnventariseerd worden welke positie ICT inneemt in de Delftse (en nationale) erfgoedsector en welk potentieel er ligt.

Het eindresultaat van het project zal samengebracht worden in een eindrapportage en presentatie over randvoorwaarden voor, en verwachtingen en advies over, de verdere vormgeving van het Center of Competence. Dit project wordt aangejaagd door de Gemeente Delft (waaronder Erfgoed Delft) en TU Delft.

imgp2674imgp2747

Voor deze ochtendsessie zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor genodigden. Van de deelnemers wordt een actieve deelname gevraagd.


Symposium ICT en Erfgoed in Delft

Het middagprogramma bestaat uit twee inhoudelijke pijlers, namelijk semantic web en oral history. De middag wordt ingeleid en voorgezeten door Marco de Niet, directeur van Digitaal Erfgoed Nederland. Aan de hand van verschillende lezingen en discussies zullen diverse projecten aan bod komen.

Semantic web & erfgoed - Het eerste deel van de middag zal gaan over de stand van zaken op het gebied van onderzoek naar semantic web. Hierin worden een aantal onderzoeksprojecten gepresenteerd vanuit verschillende universiteiten en organisaties.

Oral history & ICT - Het tweede deel van de middag gaat over oral history en de stap naar het digitale tijdperk. Daarbij zal ter sprake komen wat oral history inhoudt, op welke manier het in de loop van de jaren werd vastgelegd en wat de digitale mogelijkheden nu zijn. Vervolgens worden een aantal ICT-projecten gepresenteerd waarbij verhalen het uitgangspunt zijn.


Meer informatie

Datum: donderdag 3 november, v.a. 13.00 uur

Plaats: Van der Mandelezaal, Museum Het Prinsenhof te Delft

Kosten: gratis, doch aanmelding noodzakelijk

Aanmeldingen via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , ovv 'Aanmelding ICT-symposium'


Symposium ICT en Erfgoed 2010

knijnenburghoubenpletinckxscarrdings

Kort verslag

degroot-houben2

Handdruk op de samenwerking tussen TU Delft (Prof. dr. Geert-Jan Houben, links) en Erfgoed Delft (Erik de Groot, directeur), 2 november 2010

 

Laatst aangepast op woensdag 23 mei 2012 15:57  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies