Thematische achtergrondinformatie

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Ga naar thema: Willem van Oranje


'Vader des Vaderlands' Willem van Oranje heeft niet alleen in Delft gewoond, maar is er ook op gewelddadige wijze aan zijn eind gekomen. In Museum Het Prinsenhof zijn daar de sporen nog van te zien. De permanente collectie van het museum biedt inzicht in zijn leven en werk.

Ga naar thema: Delfs Blauw


Delft heeft haar naam verbonden aan Delfts Blauw, formeel Delfts faience genoemd. De stad is er wereldberoemd mee geworden, reden voor Erfgoed Delft en Omstreken om bijzondere aandacht te besteden aan deze aardewerksoort.

 

Ga naar thema: Spoorzone


De Spoorzone in Delft is een groot opgravingsproject dat mogelijk werd gemaakt door de aanleg van een nieuw spoortraject in het hart van de stad. De archeologen van Erfgoed Delft brengen veel vondsten aan het licht, van middeleeuwse bouwwerken tot tinnen voorwerpen.

banner_delft-ned-indie


Delft en Indonesië hebben een bijzondere band. Niet alleen was in Delft een van de VOC-kamers gevestigd van waaruit expedities naar de voormalige kolonie Nederlands-Indië werden geleid, ook bezit Delft het enige Indonesiëmuseum van Nederland, Nusantara.

banner_delft-gouden-eeuw


In de Gouden Eeuw bloeide Delft als nooit tevoren:er waren tal van bierbrouwerijen, zilversmeden, en aardewerkfabrieken en andere vormen van industrie en nijverheid. Schepen voeren uit naar de Oost. Beroemde Delftse schilders legden het dagelijks leven in die tijd vast.

 

 

Interessante bronnen:

 

Virtueel Delfts Lexicon
banner_beeldbankErfgoed Delft en Omstreken is een project gestart om alle achtergrondinformatie van de collecties en de geschiedenis van Delft beschikbaar te maken op internet. In het Virtueel Delfts Lexicon kunt u antwoorden vinden op de vragen Wie-Wat-Waar-Wanneer in relatie tot Delft.

Meer informatie over het project Virtueel Delfts Lexicon.

WikiDelft
banner_wikidelftWikiDelft is een website waar iedereen die iets kwijt wil over Delfts erfgoed (verhalen, foto’s, filmpjes) actief zijn of haar bijdrage kan leveren. Ook kunt u hier reageren op de bijdragen van andere bezoekers.

 


Cultuurhistorisch magazine Delf

Ga naar: Delf In Delf, Erfgoed Delfts enige tijdschrift, komen de hoofdthema's van de organisatie geregeld aan bod. Zo biedt het tijdschrift informatie over de opgravingen in de Spoorzone en achtergronden van leven en dood van Willem van Oranje.

 

Last Updated on Wednesday, 18 May 2011 19:33  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 

Project Virtueel Delfts Lexicon

There are no translations available.

Het Virtueel Delfts Lexicon zal de historie van Delft, in al zijn facetten en verschijningsvormen (museale collecties, archieven, archeologie en bibliotheken) digitaal beschikbaar maken.
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies