Kamer van Charitate

E-mail Print PDF
There are no translations available.

De Kamer van Charitate is een prachtige zaal met een klassiek uiterlijk. De ruimte is bijzonder geschikt voor kleine gezelschappen. U kunt er terecht voor bijvoorbeeld vergaderingen, recepties of intieme diners.

Historie
Boven één van de ingangen van het Prinsenhofcomplex in de Schoolstraat is een beeldhouwwerk te bezichtigen. Het werk stelt de 'Caritas', de Liefdadigheid voor. Het herinnert aan de tijd dat de zogenaamde Kamer van Charitate hier haar ingang had. In 1597 is deze kamer door het stadsbestuur opgericht ter verzorging van de armen.

Trouwlocatie
De Kamer van Charitate is uitgeroepen tot officiële trouwlocatie! Daarom kunt u de huwelijksvoltrekking op deze historische plek plaats te laten vinden. U kunt de bruiloftsgasten ter plekke ook ontvangen voor de receptie en/of het diner.
Bekijk hierna een YouTube-filmpje over trouwen in Het Prinsenhof:

Voor receptie en/of diner met grotere gezelschappen (en eventueel voor het feest) kunt u terecht in de Van der Mandelezaal van Museum Het Prinsenhof.

Advies op maat
Wij geven u graag advies over de precieze mogelijkheden m.b.t. de inrichting van de zaal. Naar wens kunnen wij u in contact brengen met een van onze vaste cateraars. U kunt dan (in overleg) direct een passend catering- en/of entertainmentprogramma samenstellen.

Details
Vloeroppervlakte: 10 x 10 meter.

Capaciteit:
- diner 30 personen;
- receptie 50 personen.

Entree:
Via de kantooringang van Erfgoed Delft (Schoolstraat 7, Delft).

Privébezoek museum
Het is mogelijk om na sluitingstijd van het museum een kijkje te nemen in de prachtige oude kloostergebouwen. U kunt in alle rust genieten van het moois dat in Het Prinsenhof wordt tentoongesteld. Eventueel kan uw bezoek worden aangevuld met een rondleiding, toelichting of lezing. Natuurlijk allemaal wel met inachtneming van de kunstwerken.

Meer informatie
Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende bezichtiging? Neem dan contact met ons op via tel. (015) 260 23 58 of e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

N.B. De zaal is onder bepaalde condities en voorwaarden beschikbaar.

Last Updated on Friday, 24 February 2012 14:44  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies