Nieuwsarchief 2013 - Open Monumentenweekend

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Zaterdag 14 en zondag 15 september was het weer het jaarlijkse Open Monumentenweekend. Het thema van dit jaar is ‘Macht en Pracht'. En waar kun je de macht beter ‘voelen' dan in Museum Het Prinsenhof? Zondag 15 september was het Delftse museum gratis toegankelijk.

Open Monumentendag Delft zeer geslaagd

Delft mocht ruim 13.000 bezoekers verwelkomen. Waarvan ruim 1200 op zaterdag in het Archief Delft en ruim 2200 op zondag in Museum Het Prinsenhof. De sfeer was net als voorgaande jaren zeer gemoedelijk.
Open Monumentendag 2014 valt in het weekend van 13 en 14 september en heeft als thema ‘Op reis'. Wij willen iedereen die zich afgelopen weekend heeft ingezet heel erg bedanken. Zonder de inzet van enthousiastelingen en vrijwilligers komt deze dag niet tot stand.

workshop kroon en tiara maken

Workshop Kroon en tiaria maken tijdens Open Monumentendag in Museum Het Prinsenhof

Macht
Macht en Pracht is een veelzijdig thema. De rijkdom, schoonheid en grootsheid die door macht is ontstaan, is terug te vinden in veel gebouwen in de Delftse binnenstad en daarbuiten. De macht van de vroege Republiek is in Delft tastbaar aanwezig bij het Prinsenhof. Museum Het Prinsenhof vertelt een belangrijke episode uit de vaderlandse geschiedenis die elke Nederlander wel kent/moet kennen.
In Museum Het Prinsenhof waren‘pracht' rondleidingen door de tentoonstelling Hemelse klanken. Muziek en erediensten in de Delftse kerken, we hadden een speciale familiespeurtocht samengesteld en kinderen konden meedoen aan een workshop kroon/tiara maken (€1,-). En wellicht komt de koningin nog een kijkje nemen......

machtpracht

Pracht
Pracht komt tot uiting in de vormgeving van de gebouwen in de stad. Zorgvuldig materiaalgebruik, verfijnde detaillering en het rijkelijk toepassen van kleuren geven de panden hun karakteristieke uitstraling. Dit zien we ook terug in het pand van Archief Delft . Het gemeentearchief was zaterdag 14 september geopend. U kon een rondleiding door het gebouw krijgen, uitleg in de studiezaal en ook het restauratieatelier was geopend.

 

 

Bekijk het volledige programma in Museum Het Prinsenhof

Bekijk het volledige programma in Archief Delft

Last Updated on Monday, 28 October 2013 17:01  
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Google 
Deze website maakt gebruik van cookies. Informatie over cookies